15 Ocak 2013 Salı

Harry Kewell #19



            Dün gibi aklımda o havalimanından yanında A takım idare menajeri Cenk Ergün'le passport kontrolden geçişi. Televizyonda NTV Spor açık muhabir deli gibi bu adamı görüntülemek istiyor. En sonunda Cenk Ergün ricayı kırmıyor ve başlıyorlar röportaja. Karizmatik oyuncu ''büyük bir camiaya geldim, taraftara layık olmak istiyorum'' diyordu. Sonra Cenk Ergün, ''oyuncu zaten yorgun, sonra devam edelim'' dedi. Gömleği ve mavi kot pantolonuyla karizmatik oyuncu mütevazi tavırlarıyla dikkat çekiyor. Kendisiyle foto çekilmek isteyen taraftarları kırmadan gülümseyerek foto çekiliyordu. Sonra imza attı. Herkes için soru işaretiydi kimisi sevinirken, kimisi kronik sakat gereksiz adam diyordu.

Daha ilk maçıydı ve rakip Denizlispor'du.Skibbe de ilk maç heyecanını yaşıyordu. Sahneye birden Hasan Şaş çıktı sağdan sürdü sıfıra yakın ortasını açtı. Oysaki forvetimiz gerideydi arkadan bir adam geldi ve çok klas bir plaseyle ağları sarstı. O adam Harry Kewell'dı. O kadar EPL'de oynayan adam sanki hayatının ilk golünü atmış gibi, sanki 40 yıllık GS'lı gibi taraftara koşuyordu. İşte o an, bu adam bizim dedim. Bu adam bu taraftarın gönlünü fethedecek dedim. Fethetti de. En umutsuz zamanlarda ortaya çıktı, defans yokluğunda Hamburg maçında defans oldu, Nonda'nın gönderilmesi ve Baros'un sakatlığında 1 dönem boyunca forvet oldu gol attı, attırdı. Umuda ihtiyacımız olduğu Bordeaux maçında 30 metreden çaprazdan topu 90'a taktı. Bunlar sadece buraya saydırabildiklerim. Çok büyük oyuncuydu Harry Kewell. Ne var ki Mustafa Sarp'ı, Barış Özbek'i kabullenip ona yüklenen ''Brothers of Adnan'' onu hiç istemedi. Son sezonunda bile taraftar desteğiyle 1 sene sözleşme uzattırdılar. Sonra da sessizce gitti.Gittiği Avustralya'da da gollerine devam etti.

Kısacası her yabancı oyuncu kolay kolay iz bırakmaz Galatasaray'da. Özellikle artık parasal endüstriye dönen futbolda, oyuncuların manevi değerleri pek önemli olmayabiliyor. En son akla gelen isimler Hagi ve sonra da Mondragon. Bunlardan sonra ilk defa Harry Kewell bu şekilde taraftarı fethetmişti. Seni hiç unutmıcaz cesur adam. Hep bizimlesin 19!



http://twitter.com/gizemaksu1905

1 yorum: